Luftig äppelkaka

Food, Pastries, Sweet | October 19th, 2011 | 2 Comments | RSS Feed

Det här receptet uppkom under mitt första försök att göra potatisgnocchi. Det är ett enkelt recept som är bra att kombinera med något där det går åt äggulor.

Ingredienser:

  • 3 äggvitor
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 2,5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 2-3 svenska äpplen

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form, ca 28 cm i diameter.
  3. Vispa äggvitor, citronsaft och hälften av sockret till hårt skum (bunken skall gå att vänta utan att smeten droppar).
  4. Rör i resten av sockret.
  5. Smält smöret och blanda med mjöl och bakpulver.
  6. Rör försiktigt ner smörsmeten i marängsmeten.
  7. Häll smeten i formen.
  8. Skär äpplena i klyftor och tryck ner dem i smeten.
  9. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min.
  1. Du glömde nämna att äpplet helst skall läggas ut i ett fraktal-mönster! ;-)

    Henrik - October 19th, 2011 at 15:59
  2. Det ska väl inte behöva skrivas? Det är väl en självklarhet!??

    Karin - October 19th, 2011 at 16:02

Leave a Reply