Det här receptet uppkom under mitt första försök att göra potatisgnocchi. Det är ett enkelt recept som är bra att kombinera med något där det går åt äggulor.
- 3 äggvitor
- 1 tsk citronsaft
- 2 dl socker
- 100 g smör
- 2,5 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning:
- 2-3 svenska äpplen
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form, ca 28 cm i diameter.
- Vispa äggvitor, citronsaft och hälften av sockret till hårt skum (bunken skall gå att vänta utan att smeten droppar).
- Rör i resten av sockret.
- Smält smöret och blanda med mjöl och bakpulver.
- Rör försiktigt ner smörsmeten i marängsmeten.
- Häll smeten i formen.
- Skär äpplena i klyftor och tryck ner dem i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen ca 45 min.
Du glömde nämna att äpplet helst skall läggas ut i ett fraktal-mönster!
Henrik - October 19th, 2011 at 15:59Det ska väl inte behöva skrivas? Det är väl en självklarhet!??
Karin - October 19th, 2011 at 16:02