Crêpesmiddag

Food | November 22nd, 2012 | 2 Comments | RSS Feed

Konsten att göra gårdagens pannkakor till nya kulinariska mästerverk!

Ugnsbakade crêpes

  • pannkakor + fyllning

Sätt ugnen på 200 grader och gör i ordning fyllningen. Värm eventuellt pannkakorna försiktigt för att de lättare skall lossa från varandra. Fördela fyllningen i pannkakorna. Rulla ihop dem och lägg dem bredvid varandra i en ugnsfast form.

Matiga pannkakor: Snirkla över lite smält smör och toppa med ett tunt lager riven lagrad ost.
Fruktiga pannkakor: Toppa med lätt krossade valnötter och honung.

Grädda nederst i ugnen ca 10 min.

Championjonfyllning

  • champinjoner
  • salt
  • peppar
  • lagrad prästost
  • smör

Skölj champinjonerna och skär dem i halvor. Stek svampen i rikligt med smör och krydda med salt och peppar. Hyvla några skivor prästost till varje crêpe.

Mangoldfyllning

  • mangoldblad
  • vitlök
  • salt
  • brieost
  • smör

Skölj mangoldbladen och skär dem i strimlor. Skär vitlöken i tunna skivor. Stek mangold och vitlök i smör. Smaka av med salt. Skär brieosten i skivor.

Aprikosfyllning

  • aprikoser, färska eller frysta
  • kokosflingor
  • valnötter
  • honung

Kärna ur aprikoserna och skär dem i kvartar. Krossa valnötterna lätt. Använd rikligt med kokos. Valnötter både i och på toppen och honungen överst.

  1. Mmmm….gott, gott i gott gott! Mycket bra recept.

    Magnus - November 22nd, 2012 at 09:33
  2. Pannkakor är i och för sig alltid kulinariska mästerverk… ;)

    Karin - November 22nd, 2012 at 16:57

Leave a Reply