Konsten att göra gårdagens pannkakor till nya kulinariska mästerverk!
Ugnsbakade crêpes
- pannkakor + fyllning
Sätt ugnen på 200 grader och gör i ordning fyllningen. Värm eventuellt pannkakorna försiktigt för att de lättare skall lossa från varandra. Fördela fyllningen i pannkakorna. Rulla ihop dem och lägg dem bredvid varandra i en ugnsfast form.
Matiga pannkakor: Snirkla över lite smält smör och toppa med ett tunt lager riven lagrad ost.
Fruktiga pannkakor: Toppa med lätt krossade valnötter och honung.
Grädda nederst i ugnen ca 10 min.
Championjonfyllning
- champinjoner
- salt
- peppar
- lagrad prästost
- smör
Skölj champinjonerna och skär dem i halvor. Stek svampen i rikligt med smör och krydda med salt och peppar. Hyvla några skivor prästost till varje crêpe.
Mangoldfyllning
- mangoldblad
- vitlök
- salt
- brieost
- smör
Skölj mangoldbladen och skär dem i strimlor. Skär vitlöken i tunna skivor. Stek mangold och vitlök i smör. Smaka av med salt. Skär brieosten i skivor.
Aprikosfyllning
- aprikoser, färska eller frysta
- kokosflingor
- valnötter
- honung
Kärna ur aprikoserna och skär dem i kvartar. Krossa valnötterna lätt. Använd rikligt med kokos. Valnötter både i och på toppen och honungen överst.
Mmmm….gott, gott i gott gott! Mycket bra recept.
Magnus - November 22nd, 2012 at 09:33Pannkakor är i och för sig alltid kulinariska mästerverk…
Karin - November 22nd, 2012 at 16:57