Lyxig björnbärsmarrängpaj

Food, Pastries, Sweet | August 19th, 2014 | RSS Feed

Sådan lyx är man värd efter att ha trotsat de illvilliga björnbärssnårens livsfarliga taggar och undkommit med livet i behåll.

Pajbotten

  • 2 ½ dl rågsikt
  • 1 dl havregryn
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • ½ msk kallt vatten

Fyllning

  • 6 dl björnbär
  • ½ dl socker
  • 1 msk potatismjöl

Marrängtäcke

  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • ½ msk pressad citron

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda torrvarorna i en bunke. Skär smöret i bitar och rör ihop med torrvarorna till en grynig deg. Tillsätt vattnet och arbeta samman.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Sätt formen i kylen.
  4. Blanda bär, socker och potatismjöl.
  5. Vispa äggvitor, socker och citronsaft till hårt blankt skum (bunken skall gå att vända upp och ner utan att skummet faller ur).
  6. Ta ut pajformen ur kylen, häll i bären och klicka ut marrängsmeten på toppen.
  7. Grädda pajen nederst i ugnen i ca 45 minuter.
  8. Servera!

Leave a Reply