Sådan lyx är man värd efter att ha trotsat de illvilliga björnbärssnårens livsfarliga taggar och undkommit med livet i behåll.
Pajbotten
- 2 ½ dl rågsikt
- 1 dl havregryn
- 1 krm salt
- 125 g smör
- ½ msk kallt vatten
Fyllning
- 6 dl björnbär
- ½ dl socker
- 1 msk potatismjöl
Marrängtäcke
- 2 äggvitor
- 1 dl socker
- ½ msk pressad citron
Gör såhär
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda torrvarorna i en bunke. Skär smöret i bitar och rör ihop med torrvarorna till en grynig deg. Tillsätt vattnet och arbeta samman.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Sätt formen i kylen.
- Blanda bär, socker och potatismjöl.
- Vispa äggvitor, socker och citronsaft till hårt blankt skum (bunken skall gå att vända upp och ner utan att skummet faller ur).
- Ta ut pajformen ur kylen, häll i bären och klicka ut marrängsmeten på toppen.
- Grädda pajen nederst i ugnen i ca 45 minuter.
- Servera!