Rosensaft

Drinks, Food | July 9th, 2011 | RSS Feed

Vacker och annorlunda dryck för somriga kalas och romantiska myskvällar.

Ingredienser:

  • 0,5 liter rosenblad (tex. vresrosor)
  • 1 citron
  • 15 g citronsyra
  • 0.5 liter vatten
  • 500 g socker

Gör så här:

  1. Plocka kronbladen från starkt doftande, nyutslagna, röda eller rosa, rosor. Var noga med att rosorna inte skall vara besprutade.
  2. Skölj bladen noga.
  3. Lägg kronbladen i en stor skål. Borsta citronerna, skär dem i skivor och lägg dem med citronsyran i skålen.
  4. Koka vatten och socker tills sockret är löst.
  5. Häll den heta lagen över citronerna och blommorna.
  6. Ställ saften att dra 3–5 dygn.
  7. Sila genom silduk, häll upp på flaskor och förvara i kylen.

Leave a Reply