Scones

Bread, Food | July 30th, 2011 | RSS Feed

Lätt och gott frukostbröd. Serveras nygräddade.

Ingredienser:

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl lantbrödsmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,75 dl olivolja
  • 3 dl yoghurt

Gör såhär:

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och solrosfrön i en bunke.
  2. Blanda ner filmjölken och oljan och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
  3. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
  4. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

Leave a Reply