Rabarberpaj med jordgubbar och smultopp

Food, Pastries | July 31st, 2011 | 1 Comment | RSS Feed

Unna dig en riktigt lyxig paj för att njuta av godsakerna från trädgården!

Deg:

  • 5 dl mjöl
  • 200 g smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl havregryn

Fyllning:

  • rabarber
  • jordgubbar
  • socker

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl och salt.
  3. Skär smöret i bitar, blanda med mjölet och smula sönder med fingrarna.
  4. Dela degen i två nästan lika stora bitar. Tryck ut den största delen i en form så att den täcker botten och kanten.
  5. Blanda socker och havregryn med den kvarvarande degen och forma till smulor.
  6. Skär rabarber och jordgubbar i bitar och lätt i pajformen. Strö över socker.
  7. Fördela degsmulorna ovanpå.
  8. Grädda nederst i ugnen i 25 minuter.
  9. Servera med glass eller vaniljsås.

  1. Riktigt mumsig var den!

    Henrik - July 31st, 2011 at 15:44

Leave a Reply