Pannkakor

Food | September 1st, 2011 | RSS Feed

Att pannkakor är torsdagsmat vet nog de flesta. Men hur många vet att detta bara gäller under månader vars namn innehåller ett “r”? September till och med april är alltså pannkaksmånader. Resten av året får man hålla tillgodo med annan mat på torsdagar.

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 1 krm salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smält smör

Gör såhär

  1. Blanda de torra ingredienserna
  2. Rör ner mjölken, lite i taget för att slippa klumpar
  3. Rör ner äggen och tillsätt smöret
  4. Stek pannkakor. För en normalstor stekpanna behövs en knapp deciliter smet till varje pannkaka. Klicka eventuellt lite extra smör i stekpannan, framförallt om den är av gjutjärn. Häll smeten i pannan och vänd pannkakan när ytan stelnat.
  5. Servera varma med bär, frukt eller sylt och eventuellt grädde. Passar även bra att ta med som matsäck.

Leave a Reply